Inhoudsopgave
inhoudsopgave

Wat is een 301-redirect?

Wanneer je een nieuwe website hebt wil je natuurlijk graag dat mensen jou alsnog goed kunnen vinden. In dit geval is het gebruiken van een 301 redirect een goede oplossing. Wat is een 301 redirect en wat is de invloed op SEO? Je leest het op deze pagina.

Wat is een 301 redirect?

Een 301 redirect is een HTTP-statuscode die browsers en zoekmachines de opdracht geeft om een doorverwijzing naar een andere URL te volgen. Hiermee zorg je ervoor dat bezoekers die op een oude URL klikken wel op de goede site terecht komen.

De mogelijkheden van een 301 redirect

Een 301 redirect is dus een opdracht om van een oude URL naar een nieuwe URL door te verwijzen. Wanneer je een nieuwe website hebt en van URL's verandert, dan wil je natuurlijk dat mensen zonder problemen jouw website kunnen blijven vinden. Een 301 redirect stuurt gebruikers van de oude naar de nieuwe URL zonder dat ze daar zelf iets voor hoeven te doen. Dit is ook een goed idee wanneer je meerdere variaties van een domeinnaam bezit, dan laat je alle varianten doorverwijzen naar één website. De URL https://www.spect-agency.com is bijvoorbeeld doorverwezen naar https://www.spectagency.com met een 301 redirect.

De invloed van een 301 redirect op SEO

Een 301 redirect heeft een grote invloed op de SEO van een website of pagina. Ten eerste behoudt je een groot deel van de domeinautoriteit in de zoekmachines die je oude website had. Dit is goed voor SEO. Daarnaast zorg je ervoor dat je bezoekers op de goede site uitkomen.

Wat wij adviseren

Wij adviseren om de 301 redirects op de goede manier te gebruiken. Een 301 redirect is namelijk een permanente doorverwijzing van de ene URL naar de andere. Mocht je een tijdelijke doorverwijzing willen, dan kan je beter een 302 redirect gebruiken. Dit zal ervoor zorgen dat de oude URL in de ranking zakt en dat de nieuwe URL meer stijgt. Mocht je niet helemaal zeker zijn hoe je deze twee varianten van redirects het beste kan gebruiken, dan kan je hier een SEO expert voor inschakelen.

Laten we het over jouw project hebben!

Klik op de knop hieronder om een gratis strategisch gesprek in te plannen waarin we samen verschillende manieren bespreken om je bedrijf online te laten groeien.