Inhoudsopgave
inhoudsopgave

Wat is een 302-redirect?

Wanneer je je website tijdelijk wilt doorverwijzen naar een andere URL is het verstandig om te kiezen voor een 302 redirect. Wat is een 302 redirect en wat is de invloed op SEO? Je leest het op deze pagina.

Wat is een 302 redirect?

Een 302 redirect is een HTTP-statuscode die browsers en zoekmachines de opdracht geeft om tijdelijk een doorverwijzing naar een andere URL te volgen. Een 302 redirect wordt voornamelijk gebruikt bij onderhoud aan een website. Wanneer de tijdelijke redirect te lang blijft bestaan wordt deze na enige tijd als een 301 redirect gezien door Google.

Hoe werkt een 302 redirect?

Een 302 redirect geeft aan de browser of crawler van de zoekmachine aan dat de pagina nog wel bestaat, maar stuurt deze direct door naar een nieuwe locatie. Omdat de zoekmachine het signaal krijgt dat de oude URL nog wel bestaat, wordt de linkwaarde van de oude URL niet overgedragen aan de nieuwe URL. Wanneer je dus een tijdelijke omleiding wilt van de ene URL naar de andere URL, zonder dat daar permanente SEO gevolgen aan vast zitten, is het verstandig om te kiezen voor een 302 redirect.

De invloed van een 302 redirect op SEO

302 redirects hebben zeker invloed op de SEO van een website of pagina. Wanneer een URL in de zoekresultaten door linkt naar een andere pagina doormiddel van een tijdelijke doorverwijzing, heeft dit zeker invloed op de resultaten.

Wat wij adviseren

302 redirects worden wel gebruikt, maar in de praktijk is er veel vaker sprake van een definitieve verwijzing doormiddel van een 301 redirect. Wanneer je tijdelijk een URL moet doorverwijzen in verband met onderhoud dan kan je een 302 redirect gebruiken, maar in alle andere gevallen is het het beste om te kiezen voor een 301 redirect.

Mocht je er zelf niet uitkomen, dan raden we aan om een SEO expert in te schakelen.

Laten we het over jouw project hebben!

Klik op de knop hieronder om een gratis strategisch gesprek in te plannen waarin we samen verschillende manieren bespreken om je bedrijf online te laten groeien.