Inhoudsopgave
inhoudsopgave

Wat is een bezoeker?

Elke website heeft bezoekers nodig. De bezoeker van je website wordt ook wel een gebruiker genoemd. Het doel van een website is vaak het aantrekken van bezoekers en deze te converteren naar klanten. Wat precies de definitie van een bezoeker is, lees je op deze pagina.

Wat is een bezoeker?

Een bezoeker (visitor) is een gebruiker die je website bezoekt. Dit kan een bestaande klant of een potentiële klant zijn. Een bezoeker wordt niet gezien als één persoon, maar als een browser of een apparaat. Dit klinkt gek, maar het is eigenlijk heel logisch. Een enkele gebruiker kan een website op heel veel manieren bezoeken, via verschillende browsers (Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge, etc.) of via verschillende apparaten (telefoon, tablet, laptop).

Wanneer deze gebruiker via dezelfde browser een pagina één keer ‘s ochtends en één keer ‘s avonds bezoekt, dan wordt het gezien als twee bezoeken van één bezoeker.

Wanneer deze gebruiker een pagina ‘s ochtends bezoekt via z’n iPhone met Safari en ‘s avonds via z’n laptop met Google Chrome, dan wordt hij wel gezien als twee bezoekers.

Het is belangrijk om de definities van dit soort termen te begrijpen als je aan de slag wilt met Google Analytics of een andere web analytics tool.

Het verschil tussen een organische en niet-organische bezoeker

Bezoekers kunnen opgedeeld worden in twee groepen: bezoekers vanuit organisch verkeer en bezoekers vanuit niet-organisch verkeer. Een bezoeker uit organisch verkeer heeft geklikt op een onbetaald zoekresultaat en is zo op een website gekomen. Een bezoeker vanuit niet-organisch verkeer is op een website gekomen via een betaalde advertentie.

De invloed van bezoekers op SEO

De bezoeker heeft een grote invloed op zowel SEO als SEA. Hierbij is het verschil tussen een organische en niet-organische bezoeker ook weer belangrijk. SEO staat voor zoekmachine optimalisatie en richt zich op het organisch verkrijgen van verkeer. Met een sterke SEO krijg je meer organische bezoekers. SEA staat voor zoekmachine adverteren, dus het adverteren in de zoekmachine. Met SEA verkrijg je juist niet-organische bezoekers.

Wat wij adviseren

Wij adviseren om de betekenis van de term bezoeker goed te kennen als je aan de slag gaan met web analytics tools als Google Analytics.

Daarnaast is het het meest voordelig om organische bezoekers naar je site te trekken, dit doe je met een goede SEO. Organische bezoekers zullen vaak sneller converteren dan niet-organische bezoekers. Toch is het verstandig om te kijken naar zowel SEO als SEA. SEA is een goede manier om snel nieuwe bezoekers te trekken terwijl je je focust op SEO.

Laten we het over jouw project hebben!

Klik op de knop hieronder om een gratis strategisch gesprek in te plannen waarin we samen verschillende manieren bespreken om je bedrijf online te laten groeien.