Inhoudsopgave
inhoudsopgave

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een gratis dienst van Google om bepaalde gegevens van een website te verzamelen en gedetailleerd weer te geven in verschillende statistieken. Google Analytics is er om de beheerder van een website duidelijkheid te geven hoe de website gebruikt wordt door inzicht te geven in onder andere de paginaweergaves, verkeersbronnen en bezoekersstromen.

Het gebruik van Google Analytics

Google Analytics is redelijk makkelijk in gebruik te nemen. Door een stukje code in je website te plaatsen worden er gebruiksgegevens van je website verzameld. Deze gebruiksgegevens zijn daarna terug te vinden in verschillende dashboards.

Daarnaast geeft Google Analytics de mogelijkheid om verschillende segmenten te maken door specifieke data uit te filteren. Zo kan je een segment maken waarmee je alleen organisch bezoek kan bekijken, of een segment waarmee je alleen bezoek via een smartphone kan zien.

De invloed van Google Analytics op SEO

Omdat Google Analytics zoveel mogelijkheden heeft is het een hele belangrijke tool voor SEO. Alle data die je nodig hebt kan je uitlezen met Google Analytics. Op deze manier hoef je geen keuzes meer te maken op basis van je gevoel, maar kan je deze keuzes maken op basis van data.

Wat wij adviseren

Wanneer je een eigen website hebt is het belangrijk dat je Google Analytics zo snel mogelijk koppelt. Dit is voor de allerkleinste tot de allergrootste websites echt cruciaal. Op deze manier heb je inzicht in alles wat er plaatsvindt op je website en kan je indoen nodig aanpassingen maken.

Laten we het over jouw project hebben!

Klik op de knop hieronder om een gratis strategisch gesprek in te plannen waarin we samen verschillende manieren bespreken om je bedrijf online te laten groeien.