Geplaatst op
4/11/2022

10 redenen waarom jij een website nodig hebt

Websites
10 redenen waarom jij een website nodig hebt
Inhoudsopgave
inhoudsopgave

Ooit wel eens afgevraagd of jouw bedrijf een website nodig heeft? Het antwoord is simpel: zeker weten. Je online aanwezigheid is belangrijk dan ooit, alles gaat tegenwoordig via de online wereld. Dit heeft een grote impact op jouw bedrijf. Wij gaan je vandaag vertellen waarom ook jij een website nodig hebt voor je bedrijf. En nee een website is niet outdated in 2022, het gaat jouw bedrijf de boost geven die het nodig heeft.

1. Spring eruit

Een website kan een positief of negatief effect achterlaten op potentiële klanten. De website die jij koppelt aan jouw bedrijf is letterlijk het online visitekaartje van jouw bedrijf. Wie het bedrijf is, wat jullie bieden en wat jullie willen uitstralen.

Een van de hoofdreden waarom jij een website nog hebt, is omdat het de geloofwaardigheid van jouw bedrijf versterkt. Door kwalitatieve, originele content te plaatsen versterk je geloofwaardigheid en bouw je een goede relatie op met potentiële klanten.

Door jouw website aan te vullen met inhoudelijke artikelen en veel gestelde vragen vergroot je de kans om hoger in de zoekmachine te verschijnen. En dat wil je, je wilt dat jouw bedrijf zichtbaar wordt in de online wereld, je wilt dat jouw website eruit springt.

2. Vergroot je marketing funnel

Sociale media zijn van cruciaal belang om jouw bedrijf te laten groeien. Het maakt deel uit van jouw marketing funnel. Een website kan de toevoeging zijn die jouw bedrijf nodig heeft om precies die potentiële klanten te bereiken die je graag zou willen bereiken. Door sociale media te koppelen aan een website vergroot je niet alleen je marketing campagne, hiermee vergroot je ook jouw geloofwaardigheid.

Door je website uitgebreid op te zetten wek je vertrouwen en helderheid bij potentiële klanten, bestaande klanten hebben nu altijd iets om op terug te komen. Met een uitgebreide website genereer je nieuwe leads die zorgen voor een groei van je bedrijf. Het bouwen van een website is de verlenging van jouw marketing campagne.

3. Wie kan ik tot dienst zijn?

Naast dat een website zorgt voor naamsbekendheid, vertrouwen en een goed visueel beeld kan een website ook een toegankelijke klantenservice zijn. Hoe je jouw online klantenservice vorm geeft, ligt helemaal aan jouw wensen en voorkeuren. Dit kan een aparte pagina zijn, maar ook een verwijzing naar jullie contactgegevens. Dit geeft jouw potentiële klanten de gelegenheid om allerlei vragen te stellen en deze ontvang jij dan op de mail.

Deze manier van klantenservice bespaard niet alleen veel telefoontjes, maar ook werkt deze manier een stuk efficiënter voor jou als bedrijf. Er is zelfs de mogelijkheid om een slimme chatbot in te schakelen die urgente problemen efficiënt oplost. Al deze handige tools zorgen voor een behulpzame site die de meeste problemen verhelpt voordat ze zich voordoen.

4. Jouw bedrijf staat 24/7 aan

Het internet staat altijd ‘aan’. Het heeft nooit een vrije dag. Door je website te lanceren is je bedrijf dus technisch gezien 24/7 aan het werk. Dit is de reden dat jij als bedrijfseigenaar een website nodig hebt. Tijdens je welverdiende 8 uur slaap werkt de website gewoon door.

5. Shift je prioriteit

Zodra de website staat, staat hij als een muur en heb je hier geen omkijken meer naar. Het neemt zelfs aardig wat werk van je over. Geen zorgen meer om een marketingcampagne, je online aanwezigheid of de klantenservice. Als bedrijfseigenaar heb je een volle agenda en neem je verschillende rollen aan. Een website helpt jou om deze overvolle agenda te verminderen.

6. Slapend geld verdienen

Tijd is geld binnen het keiharde bedrijfsleven. Een website kan ontzettend veel tijd besparen. Kostbare tijd die binnen een bedrijf goed kan worden ingezet. Naast dat je dus beter je tijd kan inzetten levert een website ook daadwerkelijk meer sales op. Zonder dat jij er iets voor hoeft te doen worden jouw potentiële klanten geïnformeerd, geamuseerd of overtuigd van de kracht van jouw bedrijf.

Door middel van een website is jouw bedrijf 24/7 beschikbaar. Kiezen voor een professionele website kan in eerste instantie een grote investering lijken, echter verdient zich dit dubbel en dwars weer terug.

7. Vergroot je publiek

Door jouw marketing funnel uit te breiden met en website vergroot je jouw publiek. Zonder website is de kans groot dat jij voornamelijk publiek binnen je directe omgeving bereikt. Dit wordt gegeneerd door mond op mondreclame en sociale media. Echter kan je met het internet veel meer mensen bereiken. Niet alleen binnen Nederland, maar ook gemakkelijk wereldwijd.

8. The sky is the limit

Als bedrijfseigenaar heb je volledige zeggenschap over de inrichting van jouw website, jij hebt de volledige controle over wat er wordt gedeeld, welke informatie er op jouw website komt te staan en hoe de vormgeving gaat zijn. Als het aankomt op een bedrijfswebsite is ‘The sky echt the limit’. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Dit zorgt ervoor dat jouw bedrijf er echt uitspringt ten overstaan van de concurrent.

9. Virtuele vitrine

Of je als ondernemer nu een dienst of product verkoopt, klanten willen bewijs zien. Door jouw website in te richten als online vitrine kan je ervoor zorgen dat klanten vertrouwen hebben in jouw diensten of producten. Je kunt door middel van een site nog beter laten zien wat jij voor de klant kan betekenen.

10. Professioneel en vakkundig

Als ondernemer heb je echt een website nodig, dat is wel duidelijk. Tegenwoordig is het boeken van de juiste resultaten gewoonweg niet mogelijk zonder website. Echter gaan bij veel ondernemers de nekharen overeind staan bij het horen van een website. Door dit professioneel en vakkundig uit handen te geven heb je hier geen omkijken naar en bespaar je aardig wat tijd.

Wij van Spect Agency kunnen dit voor jou doen. Wij maken Webflow websites die bezoekers omzetten in klanten. Wij werken efficiënt, hebben een ijzersterke communicatie, en zorgen voor de meest gebruiksvriendelijke website van het internet.

Lees verder:

Laten we het over jouw project hebben!

Klik op de knop hieronder om een gratis strategisch gesprek in te plannen waarin we samen verschillende manieren bespreken om je bedrijf online te laten groeien.