Inhoudsopgave
inhoudsopgave

Wat zijn Key Performance Indicators?

Key Performance Indicators (KPI’s) of in het Nederlands Kritieke Prestatie Indicatoren zijn meetbare variabelen om de prestaties van een bedrijf, product of merk te analyseren. KPI’s worden gebruikt om het succes van bepaalde actie of campagne te meten en om het succes van een merk of bedrijf in het algemeen te meten. Met deze indicatoren maken de mate en de voortgang van bepaalde prestaties inzichtelijk zodat langetermijndoelen beter behaald kunnen worden. Hoe gebruik je KPI’s en wat is de invloed hiervan op SEO? We leggen het allemaal uit op deze pagina.

Hoe gebruik je Key Performance Indicators?

KPI’s zijn dus indicatoren om voortgang te meten. Deze indicatoren zijn een belangrijk middel om het succes van bepaalde campagnes of van een bedrijf in het algemeen te meten. Ze geven inzicht in het proces van het behalen van bepaalde doelen.

Enkele voorbeelden van veelgebruikte KPI’s zijn:

  • Aantal nieuwe klanten
  • Omzet (of omzetgroei)
  • Uniek bereik van de website
  • Aantal inschrijvingen op een nieuwsbrief
  • Aantal klikken vanuit een advertentiecampagne

De afwezigheid van interpretatie onderscheidt KPI’s van andere prestatie-indicatoren. Bedrijven kunnen tegenwoordig veel data over hun eigen functioneren inzien, maar met KPI’s krijgen bedrijven voor een duidelijk beeld op basis van essentiële statistieken.

KPI’s worden ingezet om de voortgang binnen een langetermijnstrategie te meten. Bedrijven baseren vaak doelstellingen op deze strategie en met KPI’s wordt het halen van deze doelstellingen meetbaar.

De invloed van KPI’s op SEO

Key Performance Indicators kunnen ook gebruikt worden om de voortgang te meten binnen SEO. Ze kunnen gebruikt worden om het resultaat van bepaalde inspanningen te meten en om de algehele voortgang in kaart te brengen.

Op basis van de resultaten ben je als bedrijf beter in staat om verbeteringen door te voeren.

Wat wij adviseren

Key Performance Indicators zijn een krachtig middel om de impact van bepaalde inspanningen te meten. Op deze manier is duidelijk zichtbaar welke inspanningen voor verbetering zorgen en welke niet. Daarnaast weet je aan welke pagina’s je wat meer moet trekken en welke pagina’s snel op hun doel afsterven.

Om goed gebruik te kunnen maken van KPI’s adviseren wij om vooraf een nulmeting te maken en tijdens de campagne de resultaten te meten. Ook is het belangrijk om vooraf een doel te formuleren dat duidelijk meetbaar is. Op deze manier zorg je ervoor dat de voortgang ook duidelijk is.

Laten we het over jouw project hebben!

Klik op de knop hieronder om een gratis strategisch gesprek in te plannen waarin we samen verschillende manieren bespreken om je bedrijf online te laten groeien.