Inhoudsopgave
inhoudsopgave

Wat is een featured snippet

Een featured snippet is een zoekopdracht in Google waarmee er antwoord wordt gegeven op een zoekopdracht. Vaak verschijnen featured snippets wanneer een zoekopdracht in vragende vorm is gesteld. Zo’n featured snippet staat meestal bovenaan de zoekresultaten, maar kan ook op de tweede of derde plek verschijnen. Wat een featured snippet precies is en wat de invloed is op SEO lees je op deze pagina.

Wat is een featured snippet?

Een featured snippet is een uitgelicht zoekresultaat dat direct antwoord geeft op een zoekersvraag, zonder dat de zoeker daar een pagina voor hoeft aan te klikken.

Als eigenaar van een website kan je profiteren van deze slimme functie van Google. Je kan namelijk je content optimaliseren voor featured snippets.

Voorbeeld van een featured snippet

Een featured snippet is dus een passend antwoord op de vraag van een zoeker die direct getoond wordt door Google. Ze staan doorgaans boven de overige zoekresultaten en zelfs bovenaan betaalde advertenties, helemaal bovenaan de zoekpagina dus.

Voorbeeld van een featured snippet

De invloed van een featured snippet op SEO

Een hogere positie in de zoekresultaten betekent doorgaans meer verkeer naar je website. Omdat een featured snippet een duidelijke plek heeft binnen de zoekresultaten, kunnen deze ook voor veel meer verkeer naar je website zorgen. Een featured snippet geeft beknopt antwoord op een zoekersvraag, voor meer informatie moet er vrijwel altijd worden doorgeklikt naar de website. Als jouw website in een featured snippet verschijnt, dan is de kans groot de het verkeer naar je website toeneemt.

Het aantal vragende zoekopdrachten in Google groeit al jaren. Dit biedt kansen voor ondernemers. Daarnaast zijn featured snippets voor gebruikers ook gewoon heel handig. Ze krijgen snel en eenvoudig een antwoord op hun vraag. Dit maakt deze functie gigantisch waardevol, waardoor gebruikers Google zullen blijven gebruiken voor snelle vragen. Zo weet jij waar je doelgroep zich bevindt.

Wat wij adviseren

Je website in een featured snippet klinkt natuurlijk helemaal geweldig, maar er komt nog enige strategie bij kijken om dat plekje bovenaan de zoekresultaten te veroveren. Hieronder vind je enkele tips om de kans dat je een featured snippet krijgt te vergroten:

  • Optimaliseer één speciale pagina voor een relevante zoekvraag die vaak gesteld wordt in Google. Je hebt de meeste kans op een featured snippet bij hoe en wat vragen.
  • Geef bovenaan je pagina direct antwoord op de vraag, het liefst in de eerste alinea. Het antwoord op de vraag moet zo beknopt mogelijk geformuleerd zijn.
  • Ga verder met je optimalisatie voor deze pagina zoals je dat voor elk ander zoekwoord zou doen.

Laten we het over jouw project hebben!

Klik op de knop hieronder om een gratis strategisch gesprek in te plannen waarin we samen verschillende manieren bespreken om je bedrijf online te laten groeien.