Inhoudsopgave
inhoudsopgave

Wat is JavaScript?

JavaScript, of afgekort JS, is een populaire scripttaal voor het toevoegen van dynamische content aan webpagina’s. JavaScript werkt samen met de HTML en CSS op een webpagina op het moment dat er interactieve elementen zijn. Denk hierbij aan spelletjes, animaties en formulieren met gebruikersinteractie. In dit artikel vertellen we je alles over JavaScript en de invloed op SEO.

Wat is JavaScript?

JavaScript is dus een scripttaal voor het toevoegen van interactieve functies en andere dynamische content aan webpagina’s. JavaScript is de laatste laag wanneer je een website ontwikkelt. Met HTML leg je de basis voor een pagina, met CSS zorg je voor het uiterlijk en de lay-out en met JavaScript voeg je interactieve elementen toe.

JavaScript is vrij eenvoudig en intuïtief. Het is een goed beginpunt voor mensen die meer willen leren over het ontwikkelen van websites. Wanneer je JavaScript gaat leren is het belangrijk dat je de relatie tussen HTML, CSS en JavaScript goed begrijpt.

Waar wordt JavaScript voor gebruikt?

JavaScript heeft veel verschillende toepassingen. Wanneer je ooit een keer een interactieve webpagina of een mobiele app hebt gebruikt, heb je één van deze toepassingen al gezien. JavaScript wordt voornamelijk gebruikt om interactieve elementen zoals formulieren en websites te maken. Daarnaast heeft het nog andere toepassingen:

  • Development van mobiele applicaties – JavaScript is erg handig voor het ontwikkelen van mobiele applicaties omdat het onafhankelijk van het besturingssysteem werkt.
  • Games in de browser – JavaScript kan gebruikt worden om allerlei soorten spelletjes te maken in de browser, zowel 2D- als 3D-spelletjes.
  • Presentaties – JavaScript kan ook toegepast worden voor het maken van webbased geanimeerde presentaties.

De invloed van JavaScript op SEO en webdesign

JavaScript is van groot belang tijdens het optimaliseren van je website, het heeft namelijk invloed op de manier waarop Google website crawlt. Google vindt het fijn als een website makkelijk te crawlen is en zal daar ook een betere ranking voor geven.

Daarnaast is JavaScript ook belangrijk bij het ontwerpen en ontwikkelen van je website. Wanneer je weet wat er ongeveer mogelijk is met JavaScript kan je dit meenemen in je ontwerp. Met JavaScript kan je je website gebruiksvriendelijker en interactief maken.

Laten we het over jouw project hebben!

Klik op de knop hieronder om een gratis strategisch gesprek in te plannen waarin we samen verschillende manieren bespreken om je bedrijf online te laten groeien.