Inhoudsopgave
inhoudsopgave

Wat is een alt attribuut?

Een alt attribuut, soms ook wel ‘alt tag’ genoemd, is een alternatieve tekst voor een afbeelding. Elke afbeelding op het internet dient een alt attribuut te hebben om toegankelijk te zijn voor elke bezoeker. Op deze pagina vertellen we je over alt attributen en hun invloed op SEO.

Wat is een alt attribuut?

Een alt attribuut is een HTML-attribuut dat wordt gebruikt op webpagina’s om een alternatieve beschrijving op te geven voor afbeeldingen. Deze tekst wordt weergeven wanneer een afbeelding niet geladen kan worden, ook wordt deze voorgelezen wanneer mensen een schermlezer gebruiken. ‘Alt’ staat voor alternative (alternatief). De crawlers van Google gebruiken de alt attributen om meer informatie te verkrijgen over de inhoud van een afbeelding.

Hoe gebruik je een alt attribuut?

Het is belangrijk dat de tekst in het alt attribuut de afbeelding goed beschrijft. Het is immers wat Google gebruikt om de content van je website beter te begrijpen. Daarnaast krijgen bezoekers met een visuele beperking op deze manier te horen waar een afbeelding over gaat. Het alt attribuut is er om de toegankelijkheid van websites te bevorderen. Google hecht veel waarde aan toegankelijkheid en wanneer een website toegankelijker is, zal de waarde van de website binnen Google stijgen.

De invloed van alt attributen op SEO

Het alt attribuut is een goede plek om relevante zoekwoorden te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat afbeeldingen tevoorschijn komen in de zoekresultaten wanneer er op deze zoekwoorden gezocht wordt. Google begrijpt sneller en beter wat er op een afbeelding te zien is en zal de webpagina sneller aanbevelen aan een zoeker.

Wat wij adviseren

Probeer te voorkomen dat er te veel zoekwoorden binnen het alt-attribuut gepropt worden. Te veel zoekwoorden binnen het alt attribuut heeft een negatief effect op de gebruikservaring van de bezoeker, vooral als deze een visuele beperking heeft. Dit moet dus ten alle tijden vermeden worden.

Plaats alleen zoekwoorden in het alt attribuut die relevant zijn voor de afbeelding. Op deze manier zorg je ervoor dat Google precies weet waar de afbeelding over gaat.

Laten we het over jouw project hebben!

Klik op de knop hieronder om een gratis strategisch gesprek in te plannen waarin we samen verschillende manieren bespreken om je bedrijf online te laten groeien.