Inhoudsopgave
inhoudsopgave

Wat is HTTP(S)?

HTTP is een afkorting voor Hypertext Transfer Protocol. Dit is een protocol voor de communicatie over het World Wide Web (WWW). Het zorgt er simpelweg voor dat de gegevens van een server op je scherm tevoorschijn komen. HTTPS staat dan weer voor Hypertext Transfer Protocol Secure en geeft aan dat er een extra laag encryptie is toegepast op het protocol.

Het verschil tussen HTTP en HTTPS

HTTP richt zich vooral op het ophalen van de informatie van de server, maar minder op de manier hoe dat precies gebeurd. Hierdoor is HTTP kwetsbaar en veel minder veilig. Door een SSL-certificaat aan je website toe te voegen zorg je voor een extra stukje encryptie over die informatieoverdracht en krijg je dus HTTPS.

Wanneer je website geen SSL-certificaat heeft en dus op een onbeveiligd protocol functioneert, krijgt de bezoeker enkele waarschuwingen te zien wanneer ze op de site terecht komen.

De invloed van HTTP en HTTPS op SEO

Google heeft aangegeven dat ze streven naar meer veiligheid op het internet. Dit houdt dus in dat een veilige website met een veilige verbinding steeds belangrijker wordt. Omdat HTTP gewoonweg minder veilig is, is het belangrijk om zo snel mogelijk over te stappen naar HTTPS door middel van een SSL-certificaat.

Wat wij adviseren

Wanneer je een website hebt is het natuurlijk logisch dat je je bezoekers een goede en veilige ervaring wilt bieden. We raden je daarom aan om zo snel mogelijk de overstap te maken naar HTTPS als je dit nog niet gedaan hebt. HTTPS is veiliger, sneller en geavanceerder. Daarnaast zorg je ervoor dat je bezoeker naadloos je website kan gebruiken omdat hij geen waarschuwing over een onveilige website krijgt.

Laten we het over jouw project hebben!

Klik op de knop hieronder om een gratis strategisch gesprek in te plannen waarin we samen verschillende manieren bespreken om je bedrijf online te laten groeien.