Inhoudsopgave
inhoudsopgave

Wat is E-A-T?

E-A-T staat voor Expertise, Authoritativeness en Thrustworthiness. Het verwijst naar een fragment uit de richtlijnen die Google heeft opgesteld om de kwaliteit van content te bepalen. Webpagina’s die goed scoren op deze richtlijnen hebben doorgaans een hogere domeinautoriteit en hebben een grotere kans op betere zichtbaarheid binnen de zoekresultaten. Wat E-A-T precies is en welke invloed het heeft op SEO lees je op deze pagina.

Wat is E-A-T?

Het is vast geen verrassing als we zeggen dat niet alle informatie op het internet even betrouwbaar of even juist is. Wanneer het over subjectieve content gaat is dit niet zo van belang, maar feiten moeten gewoon kloppen. Om te bepalen welke content, websites en auteurs betrouwbaar zijn heeft Google drie factoren opgesteld waaraan deze getoetst worden:

  • Expertise (E) - Deze richtlijn richt zich voornamelijk op de content en degene die de content schrijft. Je bouwt expertise op door hoogwaardige content te schrijven waarmee je vooruitstreeft in je industrie of niche. In een aantal branches is kwalitatieve juiste content nog belangrijker. Dit zijn bijvoorbeeld de advocatuur of de medische branche.
  • Autoriteit (A) - Deze richtlijn draait om de reputatie van een website of een persoon. Deze richtlijn kan worden getoetst door de opinie van vakgenoten te bepalen. Google vraagt niet letterlijk aan andere vakgenoten binnen een branche wat ze van een website of content vinden, in plaats daarvan kijken ze naar de hoeveelheid backlinks naar een website vanuit bronvermeldingen.
  • Betrouwbaarheid (T) - Om te bepalen hoe betrouwbaar een bron is kijkt Google naar de feitelijke juistheid van de content. Ook zal Google kijken naar de transparantie van de bron door te kijken of er contactmogelijkheden en adresgegevens vernoemd worden.

Aan de hand van deze richtlijnen kan er worden gecontroleerd of de auteur echt verstand heeft van het onderwerp waar hij of zij over schrijft. Pagina’s zonder auteur zijn direct verdachter, ongeacht of de inhoud feitelijk juist is. Naast dat Google algoritmes gebruikt om deze richtlijnen te toetsen, wordt dit ook gedaan door een groep Raters.

De invloed van E-A-T op SEO

E-A-T is een essentieel onderdeel van SEO. Door ervoor te zorgen dat je content en website aan de richtlijnen voldoet vergroot je de kans om hoger in de zoekopdrachten te komen aanzienlijk. Google heeft zelfs een statement gemaakt dat E-A-T één van de 3 belangrijkste factoren is tijdens het indexeren van een website.

Wat wij adviseren

Wanneer je content schrijft voor je website is het van groot belang dat je deze optimaliseert voor de E-A-T richtlijnen. Probeer je content dus ten alle tijden op feitelijke juistheid te controleren.

Daarnaast is het belangrijk om als auteur ook autoriteit op te bouwen. Dit doe je door je content onder jouw naam te publiceren. Zo ziet Google dat jij expertise hebt over de niche waarin je schrijft.

Als laatste is het belangrijk dat je website transparant is. Zorg dat bezoekers gemakkelijk contact met je kunnen opnemen en dat je adres duidelijk te vinden is.

Laten we het over jouw project hebben!

Klik op de knop hieronder om een gratis strategisch gesprek in te plannen waarin we samen verschillende manieren bespreken om je bedrijf online te laten groeien.