Lokale SEO

Meer klanten. Meer verkoop. Meer winst.

Verhoog je omzet door meer klanten uit de regio naar jouw bedrijf te trekken.

Plan een gratis strategisch gesprek!
Download de gratis lokale SEO checklist ✅
Inhoudsopgave

Lokale SEO is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Steeds meer mensen die via Google zoeken doen dit met een lokale intentie en zoekmachines zoals Google gebruiken locatiegegevens van de zoeker om relevante resultaten te tonen.

Met lokale zoekmachine optimalisatie verbeter je de online vindbaarheid van je onderneming via Google voor zoekers uit de buurt. De groei van lokale SEO is enorm. Steeds meer zoekopdrachten hebben een lokale zoekintentie en Google heeft zelfs aparte factoren om websites te ranken voor lokale SEO.

Stel dat je fietsband lek is en je bent op zoek naar een fietsenmaker bij je in de buurt. Dan kun je simpelweg fietsenmaker in de buurt of fietsenmaker + huidige stad via Google zoeken en je krijgt meteen alle fietsenmakers in de buurt te zien.

Als je zelf een lokaal bedrijf hebt wil je hier natuurlijk van profiteren. Het zou zonde zijn als iemand die op zoek is naar een lokaal product of een lokale dienst jouw bedrijf niet kan vinden. De zoeker weet dan niet dat jouw bedrijf bestaat en zal het product kopen bij de concurrent die wel heeft gewerkt aan lokale vindbaarheid.

Wat is lokale SEO?

Hoewel de naam de betekenis al een beetje verklapt, is het belangrijk om dieper in de betekenis van lokale SEO te duiken. SEO staat voor Search Engine Optimization, zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Lokale SEO is dus het optimaliseren van de online vindbaarheid via de zoekmachine.

Stel dat je een fietsenmaker bent in Den Haag. Op het moment dat iemand in de buurt een fietsenmaker nodig heeft, zal diegene waarschijnlijk zoeken naar fietsenmaker den haag of misschien specifieker, fietsenmaker racefiets den haag. Doordat jij als lokale ondernemer hebt ingezet op lokale zoekmachine optimalisatie, is de kans groter dat jij als eerste verschijnt in de lokale zoekresultaten. De kans dat je van deze bezoeker een klant maakt wordt dus groter.

Local SEO, of lokale SEO is een marketingtechniek die zich richt op het verbeteren van de zichtbaarheid voor lokale zoektermen in de zoekresultaten, zowel in Google Search als in Google Maps.

Om de lokale vindbaarheid van je bedrijf te verbeteren met SEO, zijn er enkele speciale technieken. Google heeft namelijk een aantal specifieke factoren voor lokale SEO.

Het verschil tussen SEO en lokale SEO

Het grootste verschil tussen lokale SEO en algemene SEO is dat je je bij algemene SEO richt op een nationaal of internationaal publiek. Bij lokale SEO focus je op een plaats of regio. Je zorgt met lokale zoekmachine optimalisatie dat je opvalt binnen de lokale zoekresultaten.

Download nu jouw gratis lokale SEO checklist!

Ga direct aan de slag met het optimaliseren van je lokale vindbaarheid.

Dankjewel voor het aanvragen van de gratis lokale SEO checklist. Binnen 5 minuten krijg je een mail met instructies hoe je de checklist kan downloaden. Controleer ook je spam!
Er is iets misgegaan bij het invullen van het formulier!
✅ Binnen 5 minuten in je mail
✅ Voortgang makkelijk bij te houden
✅ Direct toepasbare lokale SEO tips

Wat zijn lokale zoekresultaten?

Als lokale ondernemer sta je het liefst bovenaan de zoekresultaten binnen de 3 beste zoekresultaten. Deze 3 zoekresultaten heten de local 3-pack. Dit zijn de eerste resultaten die een zoeker ziet na het invullen van een lokale zoekopdracht. In dit geval is deze lokale zoekopdracht fietsenmaker den haag.

De local 3-pack binnen Google voor lokale SEO

De zoekresultaten die in de local 3-pack worden weergegeven zijn uitgebreider dan bij een algemene zoekopdracht en staan helemaal bovenaan de zoekresultatenpagina. Een vermelding in de local 3-pack wordt vaak ook voorzien van beknopte bedrijfsinformatie, zoals afbeeldingen van de winkel, een adres, openingstijden en reviews. De informatie die hier wordt weergegeven is afkomstig van het Google Bedrijfsprofiel. Deze pagina is dus onmisbaar, zeker als je gebruik wilt maken van lokale SEO.

Wat is een Google Bedrijfsprofiel?

Het Google Bedrijfsprofiel, dat voorheen Google Mijn Bedrijf heette, is een profiel van een onderneming op Google. Met dit bedrijfsprofiel vergroot je de betrokkenheid van lokale klanten. Het account bevat belangrijke bedrijfsinformatie en laat deze vervolgens zien bij relevante zoekopdrachten.

Het Google Bedrijfsprofiel van jouw bedrijf kan veel bruikbare informatie bevatten die Google vervolgens weer slim gebruikt. Denk hierbij aan een routebeschrijving en contactgegevens, maar ook de diensten en de producten die je biedt. Klanten kunnen ook reviews achterlaten op je Google Bedrijfsprofiel. Deze reviews worden vervolgens door Google getoond op basis van relevantie. Potentiële kopers krijgen zo een duidelijk inzicht in wat je biedt en de beoordelingen van andere kopers.

Als je optimaal wilt profiteren van lokale SEO, is een volledig ingevuld Google Bedrijfsprofiel dus belangrijk. Houdt daarnaast ook de content en de informatie op dit profiel up-to-date. Het hebben en onderhouden van een Google Bedrijfsprofiel heeft een aantal voordelen. In de eerste plaats is de kans op een vermelding in de local 3-pack groter. Daarnaast draagt dit bedrijfsprofiel bij aan het vertrouwen dat potentiële kopers nodig hebben om door te klikken naar je website. Je Google Bedrijfsprofiel wordt hierdoor gezien als een gestructureerd citaat, waar we het later over gaan hebben.

Het aanmaken van een Google Bedrijfsprofiel voor lokale SEO

Hoe optimaliseer ik mijn Google Bedrijfsprofiel?

Zoals eerder aangegeven is een volledig Google Bedrijfsprofiel belangrijk om optimaal gebruik te maken van lokale SEO. Hieronder vind je drie simpele stappen om je Google Bedrijfsprofiel te optimaliseren:

Wat is een citaat?

Een citaat is een vermelding van de NAT-gegevens van jouw bedrijf op het internet. NAT staat voor naam, adres en telefoonnummer. Deze vermelding vind je in bedrijfsgidsen en andere online bedrijfsoverzichten. De hoeveelheid en de kwaliteit van de vermeldingen van zijn één van de unieke rankingfactoren van lokale SEO. Wanneer je bedrijf consistent vermeld wordt in online bedrijfsgidsen zal Google je bedrijf sneller vertrouwen.

Daarnaast helpen deze vermeldingen ook om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Je wilt toch dat jouw potentiële klanten je onderneming overal kunnen vinden. Het is dus van belang dat kloppende bedrijfsgegevens zichtbaar zijn op de plek waar je potentiële klanten naartoe gaan om naar bedrijven te zoeken die nodig hebben.

Deze vermeldingen komen in twee verschillende soorten:

Het inzetten van lokale vermeldingen is belangrijk als je de lokale vindbaarheid van jouw onderneming wilt verbeteren. Daarnaast is het belangrijk dat de vermeldingen kloppen.

De belangrijkste factoren van lokale SEO

Zoals eerder aangegeven gebruikt Google een aantal factoren die uniek zijn voor lokale SEO. Om de online vindbaarheid van je bedrijf te verbeteren met lokale SEO is het belangrijk om te weten wat deze unieke factoren zijn en hoe je ze toepast.

Lokalisatie

Het lokaliseren van je website is een erg belangrijke stap in lokale SEO. Als je onderneming bestaat uit één vestiging is het belangrijk om de gegevens zoals de naam van je bedrijf, het adres en de contactgegevens op een natuurlijke manier binnen de website te verwerken. Wanneer je bedrijf meerdere vestigingen heeft, is het belangrijk om deze vestigingen te lokaliseren door voor elke vestiging een pagina te maken met de bedrijfsgegevens.

Online vermeldingen

Online vermeldingen zijn handig om je online zichtbaarheid te verbeteren, maar ze zorgen ook voor een betere positie binnen de zoekresultaten. Je kunt je lokale vindbaarheid snel verbeteren door je bedrijfsgegevens achter te laten op bedrijfsgidsen. Zo is je onderneming niet alleen beter vindbaar voor je doelgroep, maar je website zal ook een hogere ranking krijgen van Google.

Het Google Bedrijfsprofiel

Je hebt je Google Bedrijfsprofiel nodig om succesvol gebruik te maken van lokale zoekmachine optimalisatie. Zorg ervoor dat je zo veel mogelijk informatie plaatst over je bedrijf. Je website zal dan meer kans hebben op een plekje in de local 3-pack.

Google reviews

Het is belangrijk om waarde te hechten aan de ervaringen van je klanten, vooral als je de lokale vindbaarheid van je onderneming wilt verbeteren. Wanneer potentiële kopers de ervaringen van bestaande klanten lezen, krijgen ze een goede indruk van je werkwijze. Goede reviews en beoordelingen van bestaande klanten kunnen twijfelaars over de streep trekken. Daarnaast zijn ze een belangrijke factor voor de lokale vindbaarheid. Ze tellen voor maar liefs 17% mee!

Hoge kwaliteit backlinks

Hoge kwaliteit backlinks hebben een positieve invloed op hoe Google jouw website beoordeeld. Wanneer je relevante backlinks hebt, die afkomstig zijn goede websites, is de kans groter dat Google je website betrouwbaar vindt. Met lokale backlinks, die afkomstig zijn van bedrijven uit de buurt, verbeter je de lokale vindbaarheid van je bedrijf nog meer.

10 redenen waarom lokale SEO werkt

1. Online bedrijfsinformatie wordt als betrouwbaar gezien

Bijna iedereen gebruikt tegenwoordig het internet. Het internet wordt natuurlijk het meeste gebruikt voor het opzoeken van algemene informatie, maar zeker ook voor het vinden van een specifiek product of informatie over een dienst of merk. Mensen vinden de informatie die ze via het internet verkrijgen betrouwbaar. Door in te zetten op het gebied van lokale zoekmachine optimalisatie vergroot je je aanwezigheid onder je doelgroep én werk je aan een breder netwerk van nieuwe en terugkerende klanten.

2. Lokale zoekopdrachten zijn vandaag de dag belangrijker dan ooit

Potentiële klanten uit de buurt zijn op dit moment op zoek naar de diensten of producten die jij levert, ze kunnen je alleen niet vinden. De tijd waarin we de Gouden Gids raadpleegde om bedrijven in de buurt te vinden ligt ver achter ons. Lokale bedrijven worden nu voornamelijk online gevonden. De statistieken liegen er niet om. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 46% van alle zoekopdrachten in Google een locatie bevatten. Daarnaast zoekt 97% van de mensen via Google om een lokaal bedrijf te vinden. Als kers op de taart eindigen 78% van een lokale zoekopdrachten via mobiel met een aankoop in de winkel.

3. De afname van gedrukte media en lokale kranten loopt terug

Adverteren in lokale media of het verspreiden van huis aan huis folders is flink in effectiviteit afgenomen. Het is dan ook niet voor niets dat lokale nieuwsbladen de laatste jaren het aantal oplagen flink hebben moeten terugschroeven. Bij veel huishoudens eindigt de lokale krant direct bij het oud papier of onder de kattenbak. Dit komt allemaal door de opkomst van internet en de kracht van lokale SEO.

4. Lokale SEO genereert hoge conversies

Lokale zoekmachine optimalisatie zorgt voor een hoge conversie. Dit conversiepercentage ligt hoger dan elk ander advertentiekanaal voor lokale vindbaarheid. Voorbeelden van andere kanalen zijn onder andere online bedrijvengidsen. Deze voorzien de klant van belangrijke, maar generieke bedrijfsinformatie. Lokale SEO zorgt daarentegen voor een positie op de eerste pagina van Google. De kans om bezoekers te om te zetten in klanten is met lokale SEO soms wel 50%.

5. Goede reviews zorgen voor nieuwe klanten en vice versa

Als jouw Google Bedrijfsprofiel veel goede reviews heeft, dan heeft dat een positieve invloed op hoe potentiële klanten jouw bedrijf zien. Goede reviews zorgen dus voor meer nieuwe klanten en meer nieuwe klanten zorgen voor meer goede reviews.

6. Lokale zoekmachine marketing is doelgericht

Lokale zoekopdrachten worden vooral gebruikt om een onderneming in de buurt te vinden. Daarnaast worden ze gebruikt voor het vinden van een dienst of product in de buurt. Hiervoor hoeft er niet specifiek op een bedrijfsnaam gezocht te worden. Lokale SEO is namelijk ook effectief bij bredere zoekopdrachten, zoals naar een fietsenmaker in Den Haag. Lokale SEO brengt een hoop voordelen met zich mee. Je kunt je bedrijf beter positioneren en je aanbod gerichter promoten. Zo ben je op belangrijke momenten altijd vindbaar voor je doelgroep.

7. Met lokale SEO onderscheid je je van je concurrentie

Wist je dat amper de helft van alle bedrijven gebruikmaakt van een Google Bedrijfsprofiel? Hier ligt een enorme kans om je concurrentie voor te blijven en je lokale vindbaarheid te vergroten. Het lage percentage is te wijten aan het feit dat veel bedrijven de kracht van lokale SEO (nog) niet inzien.

8. Investeren in lokale zoekmachine optimalisatie geeft een hoog rendement

Wanneer je investeert in lokale SEO zorg je ervoor dat je jouw potentiële klanten bereikt op het moment dat ze je nodig hebben. Bijvoorbeeld als er een gezocht wordt naar een dienst in de buurt. De kans is groot dat als iemand zoekt naar een fietsenmaker in de omgeving, diegene op dat moment ook een fietsenmaker nodig heeft. Lokale SEO zorgt dus voor warm verkeer op het juiste moment.

9. Je kunt lokale SEO technieken kosteloos inzetten

Veel technieken en methoden die je nodig hebt voor lokale zoekmachine optimalisatie zijn geheel gratis te gebruiken. Dit betekent dat je geen budget nodig hebt om jouw onderneming van extra promotie en vindbaarheid te voorzien. Zo is het claimen en optimaliseren van een Google Bedrijfsprofiel geheel kosteloos. Daarnaast kun je je bedrijf gratis aanmelden voor veel online bedrijfsgidsen.

10. Met lokale zoekmachine optimalisatie ben je vindbaar via mobiele apparaten

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon bij zich. Hiermee groeit ook het aantal lokale zoekopdrachten via mobiel. Omdat lokale SEO werkt voor zoekmachines op desktop én mobiel ben je altijd en overal vindbaar en bereikbaar voor je doelgroep.

Hoe optimaliseer je je content voor lokale SEO?

Het kan soms lastig zijn om je content te optimaliseren voor SEO. Het maken van plaatsgerichte pagina’s is een belangrijk onderdeel van lokale SEO, maar hoe maak je nu een goede plaatsgerichte pagina die ook nog geoptimaliseerd is voor lokale SEO? We hebben de belangrijkste dingen om op te letten voor je op een rijtje gezet:

De titel van de pagina

De titel van je pagina is een belangrijke rankingfactor voor Google. Zorg ervoor dat de belangrijkste zoekterm in de titel staat, samen met de locatie en de bedrijfsnaam.

Voorbeeld: belangrijk zoekwoord + locatie | Bedrijfsnaam

De metabeschrijving van de pagina

De metabeschrijving verschijnt in de zoekresultaten onder de titel van de pagina. Schrijf een korte beschrijving die de inhoud van de pagina goed beschrijft. Ook hier is het belangrijk om je belangrijkste zoekwoord te gebruiken. Google gebruikt de metabeschrijving niet om je website te ranken, maar laat de zoekwoorden in de metabeschrijving wel dikgedrukt zien.

Lees ook: Schrijf de beste metabeschrijvingen met deze 7 tips!

De URL van de pagina

De URL is het webadres van de pagina en speelt een belangrijke rol in hoe Google de pagina beoordeelt. Google gebruikt het webadres namelijk om meer te weten te komen over de pagina. Het is belangrijk dat je belangrijkste zoekwoord verwerkt wordt in de URL, samen met de locatie.

Voorbeeld: https://www.bedrijfsnaam/zoekwoord/locatie

Het is op deze manier voor zoekmachines meteen duidelijk waar de pagina over gaat én de bezoekers zien het zoekwoord terug in de link.

De headings op je pagina

Als er veel tekst op de lokale pagina staat, is het verstandig om koppen en tussenkoppen te gebruiken. Op die manier houd je de content overzichtelijk en kunnen de bezoekers de pagina snel scannen. De na over het gebruik van de belangrijkste zoekwoorden in de koppen en tussenkoppen, maar let er wel op dat de content er natuurlijk uit blijft zien en lekker leest.

Interne links op je pagina

Het is belangrijk om een goede interne linkstructuur toe te passen binnen je website. Een vuistregel om aan te houden is dat je binnen 2 of 3 klikken van een pagina naar elke andere pagina kan navigeren. Zo zorg je ervoor dat zoekmachines veel makkelijker je website kunnen crawlen en dat alle pagina’s snel geïndexeerd worden. Zorg er dus voor dat bestaande de nieuwe locatiegerichte landingspagina’s een aantal links hebben vanaf bestaande landingspagina’s. Zo worden ze sneller gevonden door Google en krijgen ze nog wat waarde mee van de bestaande landingspagina.

Schrijf unieke content

Het schrijven van unieke, geoptimaliseerde en interessante content op de locatie landingspagina is voor veel bedrijven verreweg de grootste uitdaging van lokale SEO. De content op de pagina moet informatief en relevant zijn, maar welk makkelijk weglezen.

Hieronder vind je een aantal punten die je kan verwerken op je plaatsgerichte landingspagina om zo unieke en interessante content te schrijven:

Hoe maak je een lokale SEO strategie?

Met een doordachte lokale SEO zorg je dat de locaties van je bedrijf beter zichtbaar worden in de lokale zoekresultaten. Onwillekeurige verbeteringen op het gebied van lokale SEO zorgen namelijk niet meteen voor een plek in de local 3-pack, daar heb je een goede strategie voor nodig. Zeker voor bedrijven met meerdere locaties is een geoptimaliseerde SEO-strategie essentieel.

De 4 belangrijkste stappen van lokale SEO:

  1. Zoekwoordenonderzoek en strategie - Bepaal wat je met je lokale SEO inspanningen wil bereiken. Wil je meer winkelbezoek of juist meer leads van hoge kwaliteit. Voer op basis van je doelstellingen een onderzoek uit naar de zoekwoorden die je het beste kan optimaliseren en waar de kansen liggen. Op basis van de bevindingen van je zoekwoordenonderzoek ontwikkel je een strategie en een plan van aanpak. Bepaal hoe je gaat optimaliseren voor de belangrijkste zoekwoorden.
  2. Optimaliseer je Google Bedrijfsprofiel - Een hele belangrijke stap voor lokale SEO is het optimaliseren van je Google Bedrijfsprofiel. Deze pagina zorgt ervoor dat je makkelijker gevonden kan worden binnen Google. Hoe je de pagina invult is ook belangrijk. Probeer je bedrijfsinformatie zo volledig mogelijk in te vullen en probeer je belangrijkste zoekwoorden op een natuurlijke manier te verwerken. Op deze manier behaal je de beste resultaten met je Google Bedrijfsprofiel.
  3. Verbeter je ranking in Google Search & Google Maps - Naast de specifieke inspanningen voor lokale SEO is het belangrijk om je ook te focussen op algemene SEO. Dit houdt in dat je goede content deelt, een site hebt die technisch in orde is en backlinks van goede kwaliteit verkrijgt. Op deze manier heb je het meeste kans op een prominente plek in de zoekresultaten.
  4. Analyseren en bijsturen - Analyseer je strategie en houdt de resultaten bij. Kijk wat goed gaat en waar je nog kan verbeteren en pas je strategie aan op basis van de resultaten.

Meer omzet en groei door lokale SEO

Als ondernemer wil je groeien. Daarvoor is lokale SEO heel belangrijk. Met lokale SEO zorg je ervoor dat jouw bedrijf bovenaan komt te staan bij lokale zoekopdrachten, en dat je dus meer klanten en omzet realiseert.

Nu, maar ook in de toekomst speelt lokale zoekmachine optimalisatie een belangrijke rol in de groei van bedrijven. Dit is dus het perfecte moment om actie te ondernemen als je je concurrentie straks een stap voor wilt zijn.

Spect Agency voor jouw lokale SEO

Bij Spect Agency hebben we net een andere werkwijze dan het standaard SEO bureau.

Transparantie richting onze klanten heeft een hoge prioriteit. Ons streven is dat klanten zich geen enkel moment hoeven af te vragen waar hun budget naartoe gaat. Dit doen we door onze klanten maandelijks op de hoogte te houden van onze vooruitgang, maar ook wat er niet goed is gegaan en hoe we dat volgende maand beter gaan doen. Dit zorgt voor vertrouwen en kalmte voor onze klanten.

Daarnaast hebben we de kwaliteit van ons werk hoog in het vaandel. We vinden het belangrijk dat alles wat we maken van hoge kwaliteit en doordacht is voordat er ook maar iets mee gebeurd. Ook zorgen we ervoor dat alle andere middelen en technieken die we gebruiken van goede kwaliteit zijn, zodat het niet schadelijk kan zijn voor de reputatie van onze klant.

Als laatst hechten we veel waarde aan efficiëntie in ons werk. We streven ernaar dat alles wat we doen zo efficiënt mogelijk gebeurt zodat er geen cent van het budget van onze klant verloren gaat. Door een duidelijke strategie op te zetten en het resultaat constant te monitoren en aan te passen zorgen we ervoor dat niets voor niets gebeurd.

Als laatst hechten we veel waarde aan efficiëntie in ons werk. We streven ernaar dat alles wat we doen zo efficiënt mogelijk gebeurt zodat er geen cent van het budget van onze klant verloren gaat. Door een duidelijke strategie op te zetten en het resultaat constant te monitoren en aan te passen zorgen we ervoor dat niets voor niets gebeurd.

Bij Spect Agency hopen we onze klanten de komende 20 jaar te mogen helpen en we zorgen dat onze klanten dat ook voelen in alles wat we doen.

Lees meer over lokale SEO

Lokale SEO Den Haag

Veelgestelde vragen over lokale SEO

Wat is lokale SEO?

Lokale zoekmachine optimalisatie (lokale SEO) is een verzamelnaam van vele inspanningen die je kan uitvoeren zodat mensen in je buurt of lokale gemeenschap jouw bedrijf makkelijker kunnen vinden.

Wat is het verschil tussen SEO en lokale SEO?

Terwijl je met beide vormen van SEO focust op het verbeteren van je online vindbaarheid, zit het verschil hem in de schaal waarop je dat doet. Met algemene SEO focus je op de zichtbaarheid van je site op nationaal of wereldwijd niveau, terwijl je met lokale SEO focust op een bepaalde regio.

Hoe weet je dat je lokale SEO nodig hebt?

Wanneer je bedrijf een fysieke locatie of een specifiek servicegebied heeft, is lokale SEO nodig om het maximale uit je bedrijf te halen.

Wat zijn de voordelen van lokale SEO?

Lokale SEO heeft een scala aan voordelen. Het grootste voordeel van lokale SEO zal meer winst zijn. Klanten houden van bedrijven die het zo makkelijk mogelijk voor ze maken. Uiteraard hangt het effect van de voordelen af van het budget wat er vrij gemaakt kan worden voor lokale SEO en het budget wat de concurrentie in lokale SEO stopt. Toch is lokale SEO een hele goede manier om een aantal stappen voor te lopen op je concurrentie.

Waarom is lokale SEO belangrijk voor kleine bedrijven?

Bijna de helft van alle zoekopdrachten hebben tegenwoordig een lokale intentie. Zelfs wanneer iemand een standaard zoekopdracht uitvoert, zal Google sneller oplossingen in de buurt van diegene tonen. Dat betekent dat als jouw bedrijf in de buurt is, en goed vindbaar is, dat de kans groter is dat jouw klant wordt.

Waarom zou ik lokale SEO uitbesteden?

Het verbeteren van lokale SEO vergt kennis en ervaring. Om zelf de resultaten te behalen die een goed SEO bureau voor je kunnen behalen zal je heel veel tijd en moeite in SEO moeten steken. Zo hou je minder tijd over voor de dingen die je wel leuk vind, namelijk het ondernemen. Wanneer je lokale SEO uitbesteed aan het goed SEO bureau zullen zij het grootste deel van het werk goed doen.

Hoe kan ik mijn lokale SEO zelf verbeteren?

Als je als lokale ondernemer zelf aan de slag wilt gaan met het verbeteren van je lokale vindbaarheid zonder meteen een SEO bureau in te hoeven schakelen zijn er drie dingen die je kan doen:

  • Klanten vragen om reviews te schrijven op Google
  • Je Google Bedrijfsprofiel aanmaken en volledig invullen
  • Ervoor zorgen dat je bedrijfsgegevens overal consistent vermeld worden.

Laten we het over jouw project hebben!

Klik op de knop hieronder om een gratis strategisch gesprek in te plannen waarin we samen verschillende manieren bespreken om je bedrijf online te laten groeien.