Geplaatst op
2/5/2022

5 grote voordelen van een contentplanning

Content
5 grote voordelen van een contentplanning
Inhoudsopgave
inhoudsopgave

Heb je soms ook het gevoel dat je je eigen bedrijf vergeet omdat je ontzettend hard aan het rennen bent voor je klanten? Eigenlijk wil je elke week een blog online, maar stiekem was de laatste een maand geleden geplaatst. Zo af en toe schiet het je te binnen en plaats je willekeurig iets op Instagram of schrijf je snel een blog. Helaas zonder resultaat, want er zit totaal geen plan of doel achter. Dit is gelukkig te voorkomen met een contentplanning.

Wat is een contentplanning?

Een contentplanning is een planning waarin je vastlegt wanneer je welke content plaatst. Je zet erin wat je wilt vertellen, hoe je dit wilt vertellen en wanneer bepaalde onderwerpen aan bod komen. Een contentplanning heeft vaak een onderliggend doel. Door dit doel weet je welke onderwerpen je wanneer wilt delen om zo efficiënt mogelijk te zijn met het maken en delen van content.

Je plant alle onderwerpen van je blogs, nieuwsbrieven, social media posts en andere content die je deelt in één grote kalender. Door dit allemaal van te voren vast te stellen weet je ruim van te voren welke content je moet maken en sta je niet voor verrassingen.

De 5 belangrijkste voordelen van een contentplanning

Een contentplanning is op vele manieren heel voordeling. In dit artikel vertellen we je de belangrijkste voordelen van een goede contentplanning.

1. Geen stress op het laatste moment

Iedereen die actief content probeert te delen kent het wel. Het is de dag dat je eigenlijk je nieuwsbrief had willen sturen, maar je hebt geen idee wat er in die nieuwsbrief moet. De druk van het delen van content is er, maar de inspiratie om die content daadwerkelijk te maken niet.

Door dit van te voren allemaal al vastgesteld, uitgewerkt en ingepland te hebben, voel je geen stress meer op het laatste moment.

2. Je denkt bewust na over wat je wilt delen

Als je al content op het laatste moment kan bedenken, is dit vaak niet waardevol. Omdat je het gehaast aan het maken bent, is het vaak oppervlakkig of ondoordacht en geeft het geen echte waarde aan je lezers.

Zodra je de tijd neemt om over je content na te denken en het in te plannen ben je veel bewuster bezig met wat je wilt delen en waarom.

3. Je blijft onder de aandacht als je regelmatig content deelt

Wanneer je consistent op de zelfde dagen content deelt weet je lezer uiteindelijk wanneer ze wat kunnen verwachten. Hierdoor zullen ze sneller terugkeren, vooral als je waardevolle content deelt. Hierdoor blijf je vers in de gedachten van je doelgroep.

Daarnaast is het regelmatig delen van (kwalitatieve) blogs goed voor de ranking van je website.

4. Je kunt makkelijker een break nemen van werk

Door je content van te voren in te plannen en gebruik te maken van een scheduling tool kun je zonder vervelend onderbuikgevoel even een break nemen van werk. Het delen van je content blijft dan gewoon doorlopen als je even niet online bent.

5. Je kan je focussen op je doelen

Het is belangrijk om je bedrijf te laten groeien en meer klanten te werven. Dit gebeurd helaas niet zonder input. Om dit te doen heb je doelen nodig, en om die doelen te behalen is het belangrijk dat je je kan focussen op die doelen.

Als je weet wanneer je welke content gaat plaatsen kan je de tijd die je nodig hebt om de content te maken veel efficiënter indelen. Als je weet wat je per maand wilt delen en hoelang het duurt om dit te maken kan je deze tijd uitblokken in je agenda. Op deze manier heb je meer tijd over om te focussen op je doelen. Een contentplanning is dus belangrijk om je bedrijf gericht en zonder stress te laten groeien.

Ben je benieuwd waar jouw kansen liggen op het gebied van content of heb je hulp nodig bij je contentplanning? Plan dan een gratis strategisch gesprek van 30 minuten in of neem contact op. Wij helpen je graag!

Lees verder:

Laten we het over jouw project hebben!

Klik op de knop hieronder om een gratis strategisch gesprek in te plannen waarin we samen verschillende manieren bespreken om je bedrijf online te laten groeien.